Ești pe pagina :

Monitorizarea ambulatorie a tensiunii arteriale se efectuează prin măsurarea automată a tensiunii arteriale la intervale de timp prestabilite, pe parcursul a 24 de ore, în timp ce pacientul își desfășoară activitățile zilnice.

Această procedură este folosită pentru a se diagnostica corect hipertensiunea arterială în condiții speciale dar și pentru a urmări pacienții care au fost diagnosticați deja cu hipertensiune arterială, pentru a aprecia astfel eficacitatea tratamentului administrat.

Monitorizarea ambulatorie a tensiunii arteriale se face prin montarea unui aparat de mici dimensiuni care înregistrează valorile TA cu ajutorul unei manșete. Este important ca pacientul, în perioada înregistrării, să noteze simptomele care apar dar și activitățile fizice desfășurate.

Această procedură, nu necesită o pregătire specială a pacientului. Nu se întrerupe tratamentul care este administrat decât dacă medicul curant va indica acest lucru. În timpul acestei monitorizări, aparatul nu se va uda, deci pacientul nu va face baie sau duș.