Sincopa cardiacă – definiție și cauze ale manifestării ei

Sincopa reprezinta o pierdere a starii de constienta si se poate datora unor cauze cardiace, neurologice sau sunt de alta natura.

Sincopa reprezinta o pierdere a starii de constienta si se poate datora unor cauze cardiace, neurologice sau sunt de alta natura.

Cel mai frecvent aceste episoade sunt tranzitorii si  cu revenire spontana si se datoreaza in esenta unei scaderi temporare, de scurta durata a prefuziei cerebrale. Acesta scadere a fluxului de sange la nivelul creierului se poate datora unei scaderi tranzitorii a tensiunii arteriale si/sau  reducerii tranzitorii a frecventei cardiace.

Sincopele sunt de cele mai multe ori benigne, fara consecinte grave, in afara unor mici traumatisme provocate de cadere.  Sincopele se produc de cele mai multe ori in anumite situatii favorizante si la persoane ce prezinta o anumita susceptibilitate( in special varstnici). De exemplu se pot produce in context de deshidratare, oboseala marcanta, ridicare brusca din sezut, in timpul efortului de urinare sau defecatie, in contextul in care persoana sta mult timp in picioare mai ales in spatii inchise, aglomerate si prost aerisite.

Insa, sunt si cazuri in care sincopele sunt produse de catre afectiuni cardio sau cerebro- vasculare mai mult sau mai putin severe, ceea ce impune in mod obligatoriu o evaluare cardiologica si neurologica, in urma unui episod de pierdere a starii de constienta.

 Decideti chiar acum sa va programati pentru o evaluare, care sa indice gradul personal de risc in dezvoltarea bolilor cardiace, accesand pagina contact a site-ului nostru: http://www.cardiologmihaimarinescu.ro/contact/!

Împarte cu prietenii